Επίθεση Τούρκων στον Προκόπη Παυλόπουλο – «Να σεβαστεί τα σύνορά μας»

Επίθεση Τούρκων στον Προκόπη Παυλόπουλο – «Να σεβαστεί τα σύνορά μας»

«Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας»

Η Τουρκία κάλεσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπη Παυλόπουλο να αποφύγει τις εμπρηστικές δηλώσεις για την Τουρκία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιττή ένταση, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζει την ανησυχία της Άγκυρας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει η hurriyet, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: "Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά... Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας".

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναγκαία ένταση».

Είχε προηγηθεί άλλη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία η διπλωματική ηγεσία καταδίκαζε το κάψιμο της σημαίας «κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ρατσιστικό κόμμα στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου».

«Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...