Αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis ζητά ο Αβραμόπουλος

Αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis ζητά ο Αβραμόπουλος

Προσφυγή στον Άρειο Πάγο

Στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσέφυγε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζητώντας την αποκάλυψη των ονομάτων των προστατευόμενων μαρτύρων (ή «ψευδομαρτύρων», κατά τον Επίτροπο) στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Επί του θέματος, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συνεπής προς τη δημόσια δέσμευσή μου, ότι θα επιδιώξω με κάθε νόμιμο, στη διάθεσή μου, μέσο, την αποκάλυψη της εις βάρους μου σκευωρίας, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στους δύο κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, προσέφυγα σήμερα, εκ νέου, στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Παπαγεωργίου, ζητώντας την αποκάλυψη των ονομάτων των ψευδομαρτύρων και την άμεση προώθηση, της, εναντίον τους, μήνυσής μου.

Αφορμή της νέας αίτησής μου, αποτελεί η ανακοίνωση του κ. Εισαγγελέα, της 20ης Φεβρουαρίου 2018, μετά δηλαδή την πρώτη αίτησή μου, με την οποία, νέα εκ των υστέρων απόφαση (9 Φεβρουαρίου 2018) του κ. Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, έγινε η υπαγωγή των προστατευόμενων μαρτύρων στο καθεστώς των μαρτύρων του δημοσίου συμφέροντος.

Αναμένω», καταλήγει στη δήλωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, «από τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι απολύτως, να προβεί στις νόμιμες ενέργειες ώστε να αποκαλυφθούν οι ψεύδορκοι συκοφάντες, να λάμψει η αλήθεια και η σκοτεινή αυτή υπόθεση και όλες οι πτυχές και προεκτάσεις της να έρθουν στο φως»