Γεροβασίλη: Θα παραδώσουμε ένα Δημόσιο αντάξιο της σύγχρονης κοινωνίας

Γεροβασίλη: Θα παραδώσουμε ένα Δημόσιο αντάξιο της σύγχρονης κοινωνίας

«Η διαπλοκή και η αφαίμαξη δισεκατομμυρίων ευρώ, οδήγησε σε μεγάλο βαθμό τη χώρα στο χείλος του γκρεμού»

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης Novartis δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, από το Ηράκλειο, όπου βρίσκεται, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την εταιρεία «Google Ελλάδας», με θέμα «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης».

Η κ. Γεροβασίλη εξήγησε ότι δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της υπόθεσης που σχετίζεται με το σκάνδαλο, ωστόσο, όπως διευκρίνισε «το σήμα που έχει δώσει η κυβέρνηση είναι διερεύνηση σε βάθος και πλάτος. Είναι δύσκολο να πατάξεις τη διαπλοκή, η προσπάθεια, όμως, προς αυτή την κατεύθυνση είναι συγκεκριμένη. Ίσως να μην είναι η μόνη αιτία, αλλά η διαπλοκή και η αφαίμαξη δισεκατομμυρίων ευρώ, οδήγησε σε μεγάλο βαθμό τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η υπουργός τόνισε ότι μετά το 2018 στόχος είναι να μην υπάρχει ούτε χαρτί σε ότι αφορά τη διαδικασία μεταξύ πολιτών και υπουργείων, για να επισημάνει ότι με την επίτευξη αυτού του στόχου θα παταχθεί και η ρουσφετολογία, «βάζοντας την Ελλάδα στη μετά τα μνημόνια εποχή».

«Με τα προγράμματα που προωθούνται θα εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα, χωρίς ρουσφετολογική χροιά, όσο μικρή και αν είναι αυτή. Έρχεται να ενισχύσει τη διαφάνεια που είναι και ο στόχος μας» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.