Κατρούγκαλος: Είμαστε κοντά στο να λύσουμε όλα τα θέματα με την Αλβανία

Κατρούγκαλος: Είμαστε κοντά στο να λύσουμε όλα τα θέματα με την Αλβανία

Χρειαζόμαστε μια πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Η Ελλάδα έχει διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, την Αλβανία ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην επίλυση όλων των θεμάτων με τη γειτονική χώρα.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε επίσης στην έκρηξη των ανισοτήτων στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι το βιοτικό επίπεδο των ευρωπαίων πολιτών χειροτερεύει διαρκώς, την ίδια στιγμή που η Ευρώπη τρέχει με δύο ταχύτητες.

Όπως εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος «η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης παράγει ελλείμματα για τις χώρες που βρίσκονται στην περιφέρεια της Ευρώπης και ενισχύει την ευημερία των ισχυρών, με αποτέλεσμα η ανισότητα μεταξύ των χωρών να αυξάνεται».

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, χρειαζόμαστε μια «πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη, μια πολιτικά υπεύθυνη κι όχι αμιγώς οικονομική διαχείριση, έναν κοινό υπουργό οικονομικών που να λογοδοτεί σε πολιτικό επίπεδο, έναν κοινό υπουργό κοινωνικής προστασίας αλλά κι ένα Eurogroup που θα αποφασίζει πέρα από τα οικονομικά και για την απασχόληση».