Δραγασάκης: Σχέδιο, βέλτιστος συντονισμός και συλλογική προσπάθεια

Δραγασάκης: Σχέδιο, βέλτιστος συντονισμός και συλλογική προσπάθεια

«Είναι επιτακτική ανάγκη, από εδώ και πέρα να επιταχύνουμε» τόνισε

«Η ανάπτυξη δεν έχει μόνο ρυθμό, αλλά και κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Δραγασάκης κατά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «η χώρα βρίσκεται ήδη σε φάση ανάκαμψης» και σημείωσε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, από εδώ και πέρα να επιταχύνουμε και να κάνουμε πιο έντονη την αναπτυξιακή πορεία». Υπογράμμισε ακόμη, ότι «για να επιτύχουμε τον επιθυμητό προσανατολισμό, είναι απαραίτητο το σχέδιο, ο βέλτιστος συντονισμός και η συλλογική προσπάθεια όλων όσοι εμπλεκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είπε ακόμη, ότι «σε αυτή τη φάση για τη χώρα, της εξόδου από το Πρόγραμμα και την κρίση, οι αποφάσεις που θα λάβουμε και θα υλοποιήσουμε τους επόμενους μήνες, θα δρομολογήσουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια». Συμπλήρωσε ότι «ευτυχώς δεν ξεκινάμε από λευκή σελίδα, καθώς σημαντικό έργο έχει ήδη παραχθεί», πλέκοντας το εγκώμιο του προκατόχου του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Αφού τον ευχαρίστησε «για τη συμβολή του στο υπουργείο και στην προσπάθεια της κυβέρνησης», τον συνεχάρη «και για το ήθος που τον έχει διακρίνει σε όλη την πορεία του». Είπε ακόμη, ότι «ο κ. Παπαδημητρίου τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό» και πρόσθεσε ότι «δεν ήρθε εδώ ούτε για χρήματα, ούτε για δόξα». Όσον αφορά στον ίδιο, ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους για την ανάληψη των νέων καθηκόντων, τονίζοντας ότι «στη δική μου πολιτική κουλτούρα όμως δεν υπάρχουν αξιώματα, αλλά ευθύνες».