Η υπουργοποίηση Κουβέλη στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης

Η υπουργοποίηση Κουβέλη στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης

«Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου» δίνει το ΠΑΣΟΚ

Με δηκτικά σχόλια αναφέρονται στον κυβερνητικό ανασχηματισμό τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στηλιτεύοντας ιδιαίτερα την παρουσία στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Φώτη Κουβέλη.

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μην τι άλλο, o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε», σχολίασε με δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας ειδικά για τον Φώτη Κουβέλη ότι «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ σε σύντομη ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη».

Σε παρόμοιο τόνο και το σχόλιο του Ποταμιού, που επεσήμανε: «Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες. Με τον κ.Κουβέλη αναπληρωτή του κ.Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική».

Σε σχόλιό του για τον ανασχηματισμό, το ΚΚΕ τονίζει: «Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον “εξ ανάγκης” ανασχηματισμό».

Εξάλλου, η Ένωση Κεντρώων υπογραμμίζει: «Ανασχηματισμός αδιεξόδου, χωρίς προοπτική για τη χώρα. Πιθανότατα και ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν από τις επικείμενες εκλογές».