Υπουργός Οικονομίας ο Δραγασάκης στον ανασχηματισμό, ποιο πόστο παίρνει ο Κουβέλης

Υπουργός Οικονομίας ο Δραγασάκης στον ανασχηματισμό, ποιο πόστο παίρνει ο Κουβέλης

Οι καραμπόλες και τα νέα πρόσωπα - Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι η ορκωμοσία

Το υπουργείο Οικονομίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, καλύπτοντας το κενό που άφησε η παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σημειωτέον ότι ο κ. Δραγασάκης διατηρεί και τη θέση του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Επίσης. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αντί του Γιάννη Μουζάλα αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ το πόστο του κ. Βίτσα ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

Εξάλλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας, καλύπτοντας τη θέση που "χήρεψε" με την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι.

Ποια είναι η Μερόπη Τζούφη, η νέα υφυπουργός Παιδείας

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος, ενώ υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα».

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα τελεστεί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αύριο Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι.