Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό

Θέμα ωρών, όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος

Σήμερα το απόγευμα, όπως όλα δείχνουν, θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το πολιτικό ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα κάνει περιορισμένες κινήσεις αλλαγής των στελεχών της κυβέρνησης κυρίως λόγω της παραίτησης της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Από το πρωί ο πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένες συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός σχεδίαζε έναν σαρωτικό ανασχηματισμό μετά το τέλος της αξιολόγησης, ωστόσο αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Έτσι θα κάνει περιορισμένες κινήσεις.

Με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, θα υπάρξει η αναπλήρωση των κενών θέσεων του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι και του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη. Ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βέβαιη θεωρείται η αντικατάσταση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, λόγω προβλημάτων υγείας.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε αντικατάσταση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής θα παραμείνει πιθανότατα στη θέση του δεδομένων των εξελίξεων στην υπόθεση Novartis.

Αμετακίνητη φαίνεται η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αμετακίνητος φαίνεται πως είναι ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ λόγω Novartis δεν αναμένονται αλλαγές για τον Σταύρο Κοντονή και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Για τον ίδιο λόγο αμετακίνητοι θεωρούνται οι κ. Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός από το Υγείας.

Μένει να φανεί εάν το ανακάτεμα θελήσει να αξιοποιήσει ο μικρός κυβερνητικός εταίρος, κ. Π. Καμμένος.

Όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντικατάσταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς οι συζητήσεις με τους δανειστές είναι σε εξέλιξη.

Αμετακίνητος στο υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Νίκος Κοτζιάς καθώς τα εθνικά θέματα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.