ΠΓΔΜ: Ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για προτάσεις και σύνταγμα

ΠΓΔΜ: Ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για προτάσεις και σύνταγμα

Η κυβέρνηση των Σκοπίων διαψεύδει «κατηγορηματικά» την συνέντευξη του πρωθυπουργού της στο Reuters

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει σήμερα «κατηγορηματικά» ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, στη συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να προχωρήσει «σε κάποια αλλαγή του συντάγματός της». Ο πρωθυπουργός, όπως διευκρινίζεται, «έκανε λόγο για κάποια αλλαγή του ονόματος και όχι του συντάγματος».

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σημειώνει συγκεκριμένα ότι ο Ζόραν Ζάεφ σε ερώτηση του Reuters απάντησε πως η χώρα «είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα».

Ακόμη, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει πως ο Ζόραν Ζάεφ, στην ίδια συνέντευξή του, ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της.

Την αποκάλυψη των 4 προτάσεων Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια), έκανε ο Ζόραν Ζάεφ στο Reuters μετά τη σύνοδο κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ανακοίνωση των Σκοπίων σημειώνεται ότι πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, κάτι που γνωρίζει η κοινή γνώμη στη χώρα και διεθνώς

«Αυτό σημαίνει πως οι προτάσεις αυτές υφίστανται, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όμως δεν πρόκειται για προτάσεις της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"» αναφέρεται στη σχετική διάψευση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...