Πιθανή η παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου μετά το σάλο για το επίδομα

Πιθανή η παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου μετά το σάλο για το επίδομα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός με την αναπληρώτρια υπουργό εκφράζοντας την ενόχλησή του

Την έντονη ενόχλησή του εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Ράνια Αντωνοπούλου για το σάλο που έχει ξεσπάσει για το επίδομα ενοικίου, ύψους 12.000 ευρώ που έλαβε η αναπληρώτρια υπουργός. Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

«Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα περιμένουμε και τη δική της τοποθέτηση. Με αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο», ήταν η εδήλωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Real FM. Πλέον το ενδεχόμενο παραίτησης της κ. Αντωνοπούλου είναι ανοικτό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Η γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να έχει γίνει η χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα σας λέω ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών, τόσο των βουλευτών όσο και των υπουργών, με διατάξεις που αφορούν την φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών, έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και νομίζω ότι αυτό είναι το κεντρικό στίγμα αυτής της κυβέρνησης», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της διάταξης εκ μέρους της κ. Αντωνοπούλου και ζητούν την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ: Η Κ. Αντωνοπούλου θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί

«Η κυρία υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί», τονίζει, αναφερόμενο στη Ράνια Αντωνοπούλου, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «η κυρία Αντωνοπούλου (και ο υπουργός σύζυγός της) λαμβάνουν επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο, με διάταξη που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι πρόκειται για «απαράδεκτη πρόκληση, όταν όχι μόνο έχουν τεράστια περιουσία, αλλά διαθέτουν αποδεδειγμένα ιδιόκτητη οικία στην Αττική». Μάλιστα, η ανακοίνωση καταλήγει καταλογίζοντας ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σπυράκη: Χάθηκε και το φιλότιμο με το επίδομα της κ. Αντωνοπούλου

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου με αφορμή το επίδομα ενοικίου που εισπράτει, εξαπολύει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη υποστηρίζει, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ζητά την παραίτησή της, γιατί όπως λέει «κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται». Ωστόσο, ζητά όπως αναφέρει την επιστροφή εντόκως των χρημάτων που έχει λάβει και να ζητήσει η κ. Αντωνοπούλου «συγνώμη από τους Έλληνες».