Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας διέλυσε την οικονομία και κάνει συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας διέλυσε την οικονομία και κάνει συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μαγκιές» και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική και προειδοποίησε να μην κλείσει «άρον - άρον» η προανακριτική για τη Novartis

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα δύο μεγάλα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, την οικονομία και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι «Ο κ. Τσίπρας διέλυσε την οικονομία και κάνει συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις».

«Νομίζει ότι θα κρυφτεί πίσω από τη σκανδαλολογία. Κάνει μεγάλο λάθος. Οι ευθύνες του για το πως διέλυσε την παραγωγική οικονομία και για το πως κάνει διαρκείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, θα αναδειχθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, τις ελληνοτουρκικές προκλήσεις, αλλά και την υπόθεση Novartis.

«Οι Έλληνες στα ζητήματα της εθνικής τους ταυτότητας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Όλοι οι Έλληνες, όχι μόνο οι Μακεδόνες. Και το μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα είναι ότι δίχασε τον λαό και σε αυτό το θέμα. Χαρακτήρισε όλους όσοι έχουν αυτή την ευαισθησία ακροδεξιούς, όχλο, γραφικούς» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, ο Κυρ Μητσοτάκης χαρακτήρισε αυτές τις συμπεριφορές απαράδεκτες και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μαγκιές» και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να κάνεις το λιοντάρι φορώντας στολές παραλλαγής και μετά να αναγκάζεσαι να διαχειρίζεσαι εθνικές υποχωρήσεις. Διότι αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή. Στα λόγια, οι «μαγκιές» είναι εύκολες, αλλά η εξωτερική πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, σταθερότητα & υπευθυνότητα. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί το δίκιο της με αυτοπεποίθηση, επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και τη στήριξη των συμμάχων της» δήλωσε.

Για τη Novartis

«Nα μην σπεύσει ο κ. Τσίπρας άρον - άρον να κλείσει την Προκαταρκτική Επιτροπή και να επιστρέψει την υπόθεση στην Δικαιοσύνη. Αυτό θα ισοδυναμεί με την απόλυτη συγκάλυψη και αυτό εμείς και εγώ προσωπικά δεν θα το ανεχθούμε» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συγκάλυψε τον κ. Κουρουμπλή, στήνοντας δέκα κάλπες και όχι έντεκα».

Για την ΠΓΔΜ

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΝΔ, στην αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ η οποία αποκάλεσε τον Ζόραν Ζάεφ «Μακεδόνα», κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, σχολίασε: «Δεν ήταν χρήσιμη η τοποθέτηση Μέρκελ. Καλό θα είναι να αποφεύγεται ο όρος Μακεδονία όταν αναφερόμαστε στην πΓΔΜ».

Μείωση του ΕΝΦΙΑ και της φορολόγησης των επιχειρήσεων

«Mέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν βελτιώνουμε απλά το διαθέσιμο εισόδημα αλλά αναπτύσσουμε συνολικά μια αγορά η οποία είναι απολύτως κρίσιμη για την Ελλάδα. To σχέδιό μας για την αγορά των ακινήτων συμπεριλαμβάνει απλοποίηση μεταβιβάσεων & φορολογικά κίνητρα για ανακαίνιση κτιρίων» εξήγησε.

«Λέω στους επιχειρηματίες κάτι το οποίο είναι έντιμο. Εγώ θα σας μειώσω τους φόρους, θα σας απλοποιήσω το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα σας διευκολύνω στη ρευστότητα. Εσείς όμως θα επενδύσετε στην χώρα σας, θα πληρώσετε φόρους και θα προσέχετε τους εργαζόμενους σας» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Εκλέχτηκα από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας για να αλλάξω τη Νέα Δημοκρατία και να δώσω πολλές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Δεν είμαι εδώ μόνο για να πείσω τους πολίτες. Είμαι εδώ για να τους παρέχω πραγματικές προοπτικές βελτίωσης της ζωής τους. Αυτή είναι η δουλειά μας. Και να ανακαλύψουμε πάλι τις χαμένες αξίες του Έλληνα. Την εργατικότητα, το φιλότιμο, την προκοπή» τόνισε κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.