Τούρκος πολιτικός μηνύει τον Πάγκαλο για το «καλός Τούρκος, ο νεκρός Τούρκος»

Τούρκος πολιτικός μηνύει τον Πάγκαλο για το «καλός Τούρκος, ο νεκρός Τούρκος»

«Αποτελούν βαριά προσβολή για ολόκληρη τη μειονότητα»

«Kαλός Τούρκος είναι o νεκρός Τούρκος». Στην δήλωση αυτή του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου εδράζεται η μήνυση που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος DEB στην Κομοτηνή Μουσταφά Αλή Τσαβούς.

Ο κ.Πάγκαλος μιλώντας πρόσφατα στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι είναι «ένα τεράστιο θέμα το τουρκικό, είναι αδυσώπητος ο εχθρός και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί όση καλή πίστη και να δείξουμε» και πρόσθεσε «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος. Εγώ το πιστεύω ακράδαντα γιατί δεν έχω βρει καλό Τούρκο. Τους λείπουν στοιχειώδεις έννοιες. Ο Τούρκος δεν έχει την έννοια του δικαίου».

Την επομένη των δηλώσεών του, γράφει το xronos.gr ,το μειονοτικό κόμμα με ανακοίνωσή του είχε προχωρήσει στην καταδίκη αυτών, ζητώντας μάλιστα από τον κ. Πάγκαλο να ζητήσει συγνώμη. Χθες προχώρησε περαιτέρω με τον πρόεδρο να κατηγορεί τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ για ρατσιστικές δηλώσεις και να καταθέτει μήνυση. Μάλιστα σε δηλώσεις του, όπως και στην ανακοίνωσή του ο Αλή Τσαβούς επικαλείται, ότι «υπάρχουν στην Δυτική Θράκη περίπου 150.000 μουσουλμάνοι-Τούρκοι με ελληνική υπηκοότητα που έχουν γεννηθεί και ζουν στην Ελλάδα. Οι άσχημες και ρατσιστικές δηλώσεις που έκανε είχαν ως στόχο και τα μέλη της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που είναι πολίτες της χώρας του και επίσης οι δηλώσεις αυτές αποτελούν βαριά προσβολή για ολόκληρη τη μειονότητα».