Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρωθυπουργό στη Γερμανία

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρωθυπουργό στη Γερμανία

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε στην τουρκική ηγεσία τις πάγιες ελληνικές θέσεις

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Munich Security Conference.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πειραιώς, στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Στη συνομιλία που είχαν, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στην τουρκική ηγεσία τις πάγιες ελληνικές θέσεις.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Καγκελάριο της Αυστρίας Sebastian Kurz, με τον οποίον συζήτησαν ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων. Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα.

Κατόπιν, είχε επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του ΝATO Jens Stoltenberg, καθώς και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας του Wisconsin, Ron Johnson. Σε όλους τους συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...