Λεβέντης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την τουρκική προκλητικότητα

Λεβέντης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την τουρκική προκλητικότητα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζητά την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων

«Οι Τούρκοι έχουν στόχο να γκριζάρουν όλο το Αιγαίο» υποστήριξε μιλώντας στον τ/σ Epsilon ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

«Βαφτίζουν ελληνικά νησιά τουρκικά και προσπαθούν να αλλάξουν το status-quo στην περιοχή. Εμείς ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων επιλέγουμε το δεύτερο», ισχυρίστηκε ο κ. Λεβέντης.

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε ότι «το θέμα έχει κλείσει και ο όρος Μακεδονία θα συμπεριλαμβάνεται στη σύνθετη ονομασία», για να συμπληρώσει ότι «ξεχνούν φυσικά αυτοί που δίνουν το όνομα στα Σκόπια ότι η Μακεδονία δεν είναι δική τους, ανήκει στην ιστορία, στους προγόνους της, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις μελλοντικές γενιές».

Ακόμη είπε ότι «παρακολουθώ ότι και οι ΗΠΑ θέλουν να κλείσει το θέμα, χωρίς να υπολογίζουν την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που δεν επιθυμεί να δοθεί το όνομα». Κατέληξε δε λέγοντας ότι «αν δοθεί το όνομα, είναι σαν να ξεριζώνουμε την ψυχή από το σώμα μας. Η Μακεδονία είναι η ψυχή μας».

Για την υπόθεση της Novartis επεσήμανε, ότι το πολιτικό κλίμα έχει πολωθεί αρκετά και τόνισε πως «η κοινή γνώμη πιστεύει, ότι υπάρχει σκάνδαλο, αλλά έχει και πολλές αμφιβολίες για το κατηγορητήριο, το οποίο δεν έχει δεθεί, όπως θα έπρεπε. Ο λαός πρέπει να μάθει τι έχει συμβεί, αλλά έτσι όπως το διαχειρίζεται η Κυβέρνηση, κερδίζει η επικοινωνία και όχι η ουσία».«Η Ένωση Κεντρώων θέλει όλα τα στοιχεία στο φως» δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...