Στη Βουλή η μήνυση Σαμαρά σε βάρος Τσίπρα για τη Novartis

Στη Βουλή η μήνυση Σαμαρά σε βάρος Τσίπρα για τη Novartis

O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα κρίνει αν διερευνηθεί το σκέλος της μήνυσης για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει η μήνυση που κατέθεσε, χθες, ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για την υπόθεση Novartis.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, αμελλητί, διαβιβάζει την μήνυση στην Βουλή η οποία είναι η μόνη αρμόδια, βάσει το νόμου περί ευθύνης υπουργών, να χειριστεί το θέμα.

Το σκέλος της μήνυση του πρώην πρωθυπουργού που αφορά στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς της Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη διαβιβάζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ερευνηθεί από αρμόδιο αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Παράλληλα, ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέας το Αρείου Πάγου καλείται να κρίνει εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διερευνηθεί το σκέλος της μήνυσης που στρέφεται κατά των δυο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. Όπως έλεγε αρμόδια πηγή, στην περίπτωση που ο αντεισαγγελέας πει «ναι» στην διερεύνηση η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων θα αποκαλυφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη μήνυση του στρέφεται κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα , του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου των τριών εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, των δυο προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου συνεργού τους για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος , παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδορκία , συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική αυτουργία σε αυτή. Παράλληλα κατηγορεί τον πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και τους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της συμμορίας.