Κουμουτσάκος: Λανθασμένες εκτιμήσεις και ενέργειες στα ελληνοτουρκικά

Κουμουτσάκος: Λανθασμένες εκτιμήσεις και ενέργειες στα ελληνοτουρκικά

Η Άγκυρα φέρεται εδώ και καιρό ως παράγοντας αστάθειας και αβεβαιότητας επισημαίνει

Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει κάνει λάθος εκτιμήσεις, όσον αφορά τις προθέσεις της Τουρκίας, διατύπωσε σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real fm ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως όλα δείχνουν, ότι η τεταμένη κατάσταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί.

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε πως «η Τουρκία -και αυτό πρέπει να προβάλλουμε προς τα έξω- εξελίσσεται σε έναν απρόβλεπτο γείτονα, αβέβαιο σύμμαχο και σε εμπόδιο για την εφαρμογή της πολιτικής ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης. Η Άγκυρα φέρεται εδώ και καιρό ως παράγοντας αστάθειας και αβεβαιότητας στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Παράλληλα, εξέφρασε ανησυχία για τις ενέργειες της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δεν πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τις σωστές ενέργειες, για να αποτρέψει μία κλιμάκωση στο Αιγαίο, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα νόμιμα ζωτικά μας συμφέροντα και δίκαια».

Αναφορικά με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων, ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν να πληροφορούμαστε από τον κ. Ζάεφ τις εξελίξεις στο ζήτημα της ΠΓΔΜ. «Έτσι δημιουργεί η κυβέρνηση προϋποθέσεις συνεννόησης και συγκλίσεων; Είναι απαράδεκτη συμπεριφορά» δήλωσε.