Τζανακόπουλος: Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί

Τζανακόπουλος: Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε της ψύχραιμης αντιμετώπισης του θέματος

 

«Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει» υποστήριξε μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «έφθασαν στα όρια της κόκκινης γραμμής, αν δεν τα ξεπέρασαν, όπως είπε και ο κ. Καμμένος».

Ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την αντίδραση της κυβέρνησης είπε, ότι «δεν αντιδράσαμε ακαριαία, αντιδράσαμε με ψυχραιμία» και συμπλήρωσε ότι «το θέμα είναι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όχι να εντείνουμε την κρίση». Απέδωσε δε την επιθετικότητα της Τουρκίας «στην κινητικότητα των Κούρδων στα σύνορα της», καθώς όπως σημείωσε «το κουρδικό ζήτημα επικαθορίζει την τουρκική πολιτική».

Ακόμη, υπεραμύνθηκε της τελευταίας επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, λέγοντας ότι «διευθετήθηκε σειρά δευτερευόντων ζητημάτων, που αν δεν είχαν διευθετηθεί, σωρευτικά μπορεί να έκαναν την κρίση χειρότερη». Όπως είπε «όταν υπάρχουν δυσκολίες μεταξύ δύο χωρών, γίνονται συναντήσεις, όπως κατέδειξε και η επίσκεψη Γιλντιρίμ στο Βερολίνο που έγινε σε βαρύ κλίμα».

Όσον αφορά στην μη ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον πρωθυπουργό, είπε ότι «δεν ήταν επιβεβλημένη η επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη για το θέμα των Ιμίων. Δεν είναι τόσο σοβαρή η κρίση». Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση της ΝΔ για σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.