Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση φέρει ευθύνη για την τουρκική προκλητικότητα

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση φέρει ευθύνη για την τουρκική προκλητικότητα

Κάποιοι έσπειραν ψευτικό πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ

Την έντονη ανησυχία του για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η ένταση στο Αιγαίο με υπαιτιότητα της Τουρκίας εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και δεν έγινε τυχαία η ενημέρωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια», υποστήριξε και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. «Τι ακριβώς είπε ο κ. Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογο του; Του είπε ότι τα Ίμια ήταν, είναι και θα παραμείνουν ελληνικό έδαφος;» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνέχισε με την διαπίστωση ότι «έχουμε μια ασυνήθιστα υψηλή ένταση στην περιοχή των Ιμίων», για να υποστηρίξει, ότι «όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν, γιατί δεν είχαμε αντίστοιχη ένταση τα προηγούμενα χρόνια, παρά το ότι ήμασταν στη δίνη της οικονομικής κρίσης». Κλιμάκωσε δε την επίθεσή του στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «κάποιοι έσπειραν ψευτικό πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις», για να βάλει εμμέσως στο κάδρο και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι «σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται».

Τόνισε ακόμη, ότι «ζητήσαμε ενημέρωση στη Βουλή για την οικοδόμηση μιας ισχυρής εθνικής γραμμής», για να σημειώσει ότι «η κυβέρνηση δεν το δέχθηκε» και διερωτήθηκε αν «έχει να κρύψει κάτι». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ότι «την ώρα αυτή χρειάζεται ενότητα, ψυχραιμία, νηφαλιότητα.
Χρειάζονται ενέργειες αποκλιμάκωσης της κρίσης, χωρίς εθνικές υποχωρήσεις». Ξεκαθάρισε δε, ότι πρέπει να γίνει σαφές στην άγκυρα, ότι «στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι ελληνικά».

Υπογράμμισε ακόμη, ότι «η ενότητα όλων των κομμάτων θα έπρεπε να αποτελεί όπλο για την χώρα» και συμπλήρωσε ότι «αν η κυβέρνηση είχε επιδιώξει από την αρχή συνεννόηση, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη για τα εθνικά μας συμφέροντα».