Στην Άγκυρα ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα

Στην Άγκυρα ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα

Ο Τζέφρι Πάιατ θα θα έχει διαβουλεύσεις με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον

Στην Άγκυρα με αφορμή την επίσκεψη στην Τουρκία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον μεταβαίνει σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αμερικανός διπλωμάτης θα έχει διαβουλεύσεις με τον Ρεξ Τίλερσον, τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του, για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα γίνει ειδική αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις τόσο στα Ίμια, όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις χθες ο κ. Πάιατ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter φωτογραφία από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου και των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, στο πλαίσιο της διήμερης συνεδρίασης των υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και έγραψε: «Σας ευχαριστώ υπουργέ Μάτις, για την ισχυρή σας στήριξη στη συμμαχία μας με την Ελλάδα».

Τέλος, σημειώνεται πως με χθεσινή ανακοίνωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα διεύψεσε δημοσιεύματα περί συνάντησης του κ. Πάιατ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.