Κόντρα Κουμουτσάκου – Μαξίμου για το τηλεφώνημα του Γιλντιρίμ

Κόντρα Κουμουτσάκου – Μαξίμου για το τηλεφώνημα του Γιλντιρίμ

Απάντηση στα σχόλια του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ από το γραφείο του πρωθυπουργού

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου, για τα σχόλια του δεύτερου για την τηλεφωνική επικοινωνία του Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά το επεισόδια στα Ίμια.

«Μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο. Ταυτόχρονα συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα στον Τούρκο ομόλογο του.

«Με αυτά τα δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα:

- Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες,

- ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και

- ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημείωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού

«Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και το κόμμα του» σχολιάζουν πηγές από το γραφείο του πρωθυπουργού απαντώντας στον κ. Κουμουτσάκο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...