Εσπευσμένα στην Άγκυρα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα

Εσπευσμένα στην Άγκυρα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα

Διαβουλεύσεις με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον θα έχει ο Τζέφρι Πάιατ

Στην Άγκυρα μεταβαίνει εσπευσμένα ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σε μία εξέλιξη ενδεικτική της κρισιμότητας των ημερών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά το επεισόδιο στα Ίμια και τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

Στην τουρκική πρωτεύουσα ο Αμερικανός πρέσβης θα έχει μεταξύ άλλων διαβουλεύσεις με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ενώ δεν θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει τα εξής:

«Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ, ταξιδεύει στην Άγκυρα από τις 15 έως τις 16 Φεβρουαρίου, 2018 για διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson, τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας φιλόδοξης ενεργειακής ατζέντας, όπου ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική μας. Σε αντίθεση με δημοσιεύματα, δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου».