Τι συζήτησαν στη Βιέννη Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ με τον Νίμιτς

Τι συζήτησαν στη Βιέννη Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ με τον Νίμιτς

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Συνάντηση με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, είχαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, και της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη. Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ οι κ. κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ είχαν συναντηθεί επίσης στη Βιέννη.

Η σημερινή συνάντηση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί ώρα Ελλάδας, ακολούθησε το μεσημέρι κοινό γεύμα εργασίας στις εγκαταστάσεις της τρίτης έδρας των Ηνωμένων Εθνών, για να συνεχιστεί κατόπιν και να ολοκληρωθεί στις 17.40 ώρα Ελλάδας, χωρίς κατόπιν να υπάρξουν δηλώσεις.

«Σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναχώρησε αμέσως μετά από τη Βιέννη επιστρέφοντας αργά το απόγευμα στην Αθήνα.