‘Εντονη διαμαρτυρία στην Τουρκία από το ΥΠΕΞ για τα Ίμια

‘Εντονη διαμαρτυρία στην Τουρκία από το ΥΠΕΞ για τα Ίμια

Κλήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον εμβολισμό πλοίου του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό χθες το βράδυ στα Ίμια. Επίσης, κλήθηκε στο υπουργείο ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Διαβάστε: Τουρκικά σκάφη έχουν περικυκλώσει τα Ίμια – Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «σχετικά με επικίνδυνο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων»

Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.

Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται.