Συνάντηση Κοτζιά με Νίμιτς και Ντιμιτρόφ στη Βιέννη

Συνάντηση Κοτζιά με Νίμιτς και Ντιμιτρόφ στη Βιέννη

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο πλευρών με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ

Συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από κοινού με τον ομόλογό του της γειτονικής χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τις οποίες έχει ήδη αναγγείλει ως μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας ο κ. Νίμιτς.

Χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε προκαταρκτική συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του στην αυστριακή πρωτεύουσα.

 

1
σχόλιο
 1. avatar Μπουτάρης

  ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ. H σλαβική Άλφα ΤΒ έγραφε στην ιστοσελίδα της στις 27/1/18:
  Για την κυβέρνησή μας φως στο τούνελ αποτελεί η καλή θέληση που εκφράζεται με την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου και της εθνικής οδού από Μέγας Αλέξανδρος σε Φιλίας.
  Είναι ακριβώς αυτή η καλή θέληση από το Νταβός που θα απεγκλωβίσει τις διαδικασίες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της (ψευδο)Μακεδονίας, αλλά πρώτα να αλλάξει το συνταγματικό όνομα, ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
  ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΦΙΛΙΑΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''.
  Η προσφορά του Τσίπρα προς τον Ζαέφ ήταν να αποδεχθεί ως αντάλλαγμα για την αλλαγή των ονομάτων, τη δυνατότητα ένταξης της χώρας μας στην Πρωτοβουλία ΑδριατικήςΙονίου για τη συνεργασία και ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...