Προανακριτική για τη Novartis θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Προανακριτική για τη Novartis θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Αναμένεται να τονίσει την ανάγκη να συνδράμουν όλοι στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης

Τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, θα εισηγηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τονίσει την ανάγκη να συνδράμουν όλοι στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, λέγοντας ότι αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί και η πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο κ. Τζανακόπουλος έχει δηλώσει ότι η Προανακριτική Επιτροπή είναι το μόνο θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων. Είπε, ακόμα, ότι την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή θα στηρίξει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τοποθέτησε χρονικά τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής μετά την Καθαρά Δευτέρα, που είναι στις 19 Φεβρουαρίου.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναφερθεί στη θετική πορεία της οικονομίας, στις επιτυχημένες εξόδους της Ελλάδας στις αγορές και να παρουσιάσει τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, τόσο το διάστημα μέχρι την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018, όσο και μετά από αυτή.

Ως προς το ονοματολογικό ζήτημα με την πΓΔΜ αναμένεται να σημειώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση.