Επιστολή Καμμένου προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς

Επιστολή Καμμένου προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς

Θέτει τον εαυτό του στην διάθεση της στο πλαίσιο της έρευνας για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

Να προχωρήσει άμεσα η έρευνά της, στην υπόθεση πώλησης παλαιού αμυντικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, θέτοντας παράλληλα τον εαυτό του στη διάθεσή της προς τούτο, ζήτησε με επιστολή του προς την εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος-Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, αντεισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Αφορμή ήταν τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, που, ωστόσο διαψεύδονται και από τη Βουλή και το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως γνωστοποιεί ο υπουργός.

Το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή, στην οποία ο κ. Καμμένος αναφέρει τα εξής:

«Δια του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στην Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στην Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι α) εγώ ζήτησα την διερεύνηση της υπόθεσης δια της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η «πώληση» ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ, όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στην διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα».