Νέα δημοσκόπηση: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για το Σκοπιανό

Νέα δημοσκόπηση: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για το Σκοπιανό

Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse-RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 29%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα το προβάδισμά της σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση στις 8-10 Ιανουαρίου, από το 9% στο 10%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, ενώ από 1% λαμβάνουν η Λαϊκή Ενότητα, η Πλεύση Ελευθερίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελληνική Λύση. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,5% των ερωτηθέντων, λευκό/άκυρο ή αποχή επιλέγει το 10%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, το προβάδισμα της ΝΔ αυξάνεται στις 11 μονάδες (32% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8,5%, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 32%, έναντι 24%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 41%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 59%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το 59% των ερωτηθέντων διαφωνούν με μία σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία», έναντι 35% που συμφωνούν με σύνθετη ονομασία. Παράλληλα, το 65 % των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια, μεταξύ αυτών και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (57%).