Τσίπρας: Κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται Ιστορία άλλου λαού

Τσίπρας: Κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται Ιστορία άλλου λαού

Στόχος της κυβέρνησης η οικοδόμηση μιας εθνικής γραμμής στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, τονίζει ο πρωθυπουργός

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η οικοδόμηση μιας εθνικής γραμμής στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, αλλά όχι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το θέμα σε κλίμα ουσιαστικού διαλόγου και νηφαλιότητας, και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επεσήμανε πως «η χώρα, κυρίως στην εξωτερική πολιτική της, έχει συνέχεια. Και αυτή τη συνέχεια σεβόμαστε και προεκτείνουμε στο σήμερα και στο αύριο».

Αναγνώρισε ακόμα πως υπήρξε μια προσπάθεια προσέγγισης και έγιναν κάποια βήματα, και σε ό,τι αφορά την ένδειξη κατανόησης ότι τα ζητήματα του αλυτρωτισμού είναι ζητήματα που πρέπει να προτεραιοποιηθούν προς επίλυση. «Νομίζω ότι είναι θετικό και ως ένδειξη καλής θέλησης η αλλαγή ονομασίας και στο αεροδρόμιο και στην εθνική οδό που συνδέει τις δύο χώρες, καθότι είναι κρίσιμο θέμα. Όλοι μας έχουμε μεγάλη ευαισθησία. Κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται Ιστορία άλλου λαού. Το επόμενο διάστημα θα επιμείνουμε σε μια εντατικοποπίηση των προσπαθειών μας», συμπλήρωσε.

«Η ιστορία το έχει αποδείξει ότι η μεγάλη μας δύναμη είναι και παραμένει το ότι υπερασπιστήκαμε τον τόπο και τα εθνικά μας θέματα κάθε φορά που υπήρχε αρραγής ενότητα πάνω στα θέματα αυτά. Ένα μεγάλο δίδαγμα, οι μεγάλοι διχασμοί ήταν οι οποίοι μας δημιούργησαν προβλήματα»», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.