Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ας ψάξει ο Τσίπρας στους υπουργούς του για «επιθετικότητα»

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ας ψάξει ο Τσίπρας στους υπουργούς του για «επιθετικότητα»

«Δεν είναι δυνατόν για μας να αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού», απαντά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

Σκληρή ήταν η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το Νταβός περί «επιθετικού γείτονα», όπως χαρακτήρισε την Τουρκία.

«Δεν είναι δυνατόν για μας να αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα κατά της Τουρκίας στο Νταβός χθες (24 Ιανουαρίου). Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας καλύτερα να κοιτάξει στο δικό του υπουργικό συμβούλιο για το χειροπιαστό παράδειγμα της 'επιθετικότητας'. Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συνεργάτες του ταιριάζουν άψογα σε αυτήν την περιγραφή», σχολίασε σε δήλωσή του ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας χθες σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση σε μια πολύ δυσκολη περίοδο για την Ελλάδα, με την οικονομική κρίση, την προσφυγική κρίση, σε μια πολύ αποσταθεροποιημένη και εύθραυστη ευρύτερη περιοχή, με έναν επιθετικό και καμιά φορά απρόβλεπτο γείτονα, με επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις, με ανοικτά προβλήματα και ανοικτά ζητήματα όπως το Κυπριακό, ενώ τόνισε επίσης ότι πρέπει να αποφασιστεί το τι θα γίνει με αυτή την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να είναι επίσης επιθετικοί αν ζουν στο Λουξεμβούργο ή στην Ολλανδία, γιατί οι γείτονές τους ειναι το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και όχι η Τουρκία, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο για εμάς».