Βρυξέλλες σε Σκόπια: Βρείτε τα με τους γείτονες αν θέλετε ένταξη

Βρυξέλλες σε Σκόπια: Βρείτε τα με τους γείτονες αν θέλετε ένταξη

Μήνυμα στην ΠΓΔΜ να εναρμονιστεί προς τα ευρωπαϊκά δεδομένα σε ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής

Την ανάγκη ομαλοποίησης των σχέσεων της ΠΓΔΜ με τους γείτονες της -συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας- καθώς και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σε σχέση με το Κράτος Δικαίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της, επεσήμαναν οι Βρυξέλλες στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ που συναντήθηκε χθες με την εκπρόσωπο της ΕΕ για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής Φρεντερίκα Μογκερίνι καθώς και με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, οι ιθύνοντες των Βρυξελλών ενημέρωσαν τον κ. Ντιμιτρόφ για τα βήματα προσέγγισης των δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιήσει ως την άνοιξη η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία που αποκτά η εναρμόνιση της ΠΓΔΜ προς τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τόσο σε σχέση με τα ζητήματα της εξωτερικής όσο και με τα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Νικόλα Ντιμιτρόφ έγραψε στο Twitter : «Το μεγαλύτερο πατριωτικό καθήκον της γενιάς μας είναι να φροντίσουμε να πιάσουμε το τρένο της ΕΕ και να διασφαλίσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον, τη σταθερότητα και την ευημερία των "Μακεδόνων" (όπως ακριβώς έγραψε)  πολιτών».