Συναντήσεις Τσίπρα με επενδυτές στο Νταβός

Συναντήσεις Τσίπρα με επενδυτές στο Νταβός

Κρίσιμη συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ

Στο Νταβός βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην πόλη όπου διεξάγεται το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα ξεκίνησε με δύο διαδοχικές συναντήσεις με επενδυτές, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αργότερα το βράδυ ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο δείπνο της διοργάνωσης του Φόρουμ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο το μεσημέρι συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι κρίσιμη για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Εξάλλου, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα έχει διμερείς επαφές, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ.

Ταλαιπωρία στα χιόνια

Το χιόνι που τη Δευτέρα απέτρεψε ηγέτες από το να προσεγγίσουν το Νταβός ακόμα και με ελικόπτερα, δεν στάθηκε εμπόδιο για την ελληνική αποστολή... να συνεχίσει ακάθεκτη τον προορισμό της.

«Θύμα» του μεγάλου μποτιλιαρίσματος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Νταβός και εντός τειχών της πόλης εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων αυτές τις μέρες που διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, έπεσε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αποστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την προσέλευσή του στην ελβετική πόλη νωρίς το απόγευμα, η κυβερνητική αποστολή «έπεσε» πάνω σε μια ακίνητη «ουρά» μερικών χιλιομέτρων που σχημάτιζαν τα οχήματα που προσέρχονταν στο Νταβός, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποφύγει καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματός του, να συνεχίσει πεζή μαζί με την αποστολή, την πορεία περίπου 2 χιλιομέτρων που απέμενε μέχρι τον προορισμό τους.

Με μικρή καθυστέρηση πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ οι διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με επενδυτές. Πρόκειται για τον Ελληνο-αυστραλό-αμερικανό επενδυτή 'Αντριου Λιβέρης και τον διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής εταιρείας Delhaize, Dick Boer.

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του Φόρουμ, συνεχίζοντας το πρόγραμμά του και πάλι με τα πόδια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...