Μαξίμου: Συμφωνεί η ΝΔ με το «Νέα Μακεδονία» της Μπακογιάννη;

Μαξίμου: Συμφωνεί η ΝΔ με το «Νέα Μακεδονία» της Μπακογιάννη;

Το βίντεο με τις παλαιότερες δηλώσεις της πρώην υπουργού Εξωτερικών και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Να τοποθετηθεί αναφορικά με θέσεις που έχει εκφράσει κατά το παρελθόν η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για το Σκοπιανό καλεί το Μαξίμου τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ζητά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διευκρινίσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τη θέση που είχε εκφράσει σε εκδήλωση το 2008 η Ντόρα Μπακογιάννη υπέρ της ονομασίας «Νέα Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα, παραθέτοντας και σχετικό βίντεο.

Στο βίντεο, που προέρχεται από ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού μετά από επίσκεψη bloggers στο υπουργείο Εξωτερικών, η νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ εμφανίζεται να υποστηρίζει πως η ονομασία «Νέα Μακεδονία» θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά για την ΠΓΔΜ, με την έννοια ότι «η παλιά [Μακεδονία] ήταν η ολόκληρη και η Νέα είναι ένα κομμάτι της».

Δείτε το βίντεο:

ΝΔ: Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018», απαντά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, καλώντας με τη σειρά της το Μαξίμου να εξηγήσει ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του.

«Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των Υπουργών σας της Κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται το εξής απόσπασμα: “υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση», αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση η ΝΔ, παραθέτοντας το σχετικό έγγραφο:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ