Η αμήχανη στιγμή του Α. Τσίπρα με τον γιο του

Η αμήχανη στιγμή του Α. Τσίπρα με τον γιο του

«Ο γιος μου με ρώτησε γιατί να ξαναβάλω υποψηφιότητα, άντε να του εξηγήσεις...»

Για τις στιγμές που περνάει με την οικογένειά του μίλησε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Μιλώντας για την καθημερινότητά του, ο πρωθυπουργός λέει πως προτιμά να περνάει τον χρόνο που είναι στο σπίτι του παίζοντας με τα παιδιά του. Όμως, επειδή συνήθως ο ίδιος επιστρέφει αργά και εκείνα κοιμούνται, φροντίζει να ξυπνάει μαζί τους το πρωί.

«Εντάξει, μπαίνω στο δωμάτιό τους, τα σκεπάζω, τα βλέπω λίγο, αλλά κοιμούνται. Έχω τη συνήθεια να ξυπνώ με τα παιδιά. Ξυπνάνε στις 7 π.μ. και έχουμε μια ώρα μαζί. Τα ντύνω, τους φτιάχνω πρωινό, λέμε τις κουβέντες μας, τα νέα τους (…) Ό,τι δουλειά κι αν έχω, θα σηκωθώ από τις 06:30 για να έχω έναν ωφέλιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την πιο αμήχανη στιγμή που έχει νιώσει με τα παιδιά του όταν τον ρώτησαν για την πολιτική:

Ανάμεσά τους, ο Αλέξης Τσίπρας ξεχώρισε την ατάκα του γιου του, το περασμένο καλοκαίρι, την οποία αποκάλυψε. «Μπαμπά, για ποιο λόγο να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να είσαι πρωθυπουργός; Πρέπει να μείνεις μαζί μας», του είπε ο μικρός το προπέρσινο καλοκαίρι. «Άντε τώρα να του εξηγήσεις», θυμάται ο κ. Τσίπρας.

Και του είπε: «Ξέρεις, κάθε χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, δεν είναι πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά σήμερα είμαι εγώ, μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Και εκεί λίγο στράβωσε, όταν κατάλαβε ότι πρόκειται να βάλω πάλι υποψηφιότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Έθνος της Κυριακής» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.