Σαμαράς: Τίτλος τιμής να τα λέει αυτά για μένα ο Τσίπρας

Σαμαράς: Τίτλος τιμής να τα λέει αυτά για μένα ο Τσίπρας

Η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού στις αναφορές του πρωθυπουργού για το Σκοπιανό

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα». Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας στα όσα ανέφερε κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ως υπουργός Εξωτερικών ο κ. Σαμαράς «προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον». Πρόσθεσε ότι και σήμερα «υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας».

Απαντώντας στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Μακεδονικό. Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι αυτή η κριτική είναι τίτλος τιμής για αυτόν. Τίτλος τιμής ότι έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλλον θέλει με αφορμή πάλι το Μακεδονικό να ρίξει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».