Τσίπρας: Επεκτάθηκαν σε 130.000 μαθητές τα σχολικά γεύματα το 2017

Τσίπρας: Επεκτάθηκαν σε 130.000 μαθητές τα σχολικά γεύματα το 2017

Τονίζει ότι στόχος είναι να παραμείνουν τα παιδιά απερίσπαστα από τον αγώνα επιβίωσης των γονιών τους

Επιτυχημένο χαρακτηρίζει το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας ότι επεκτάθηκε σε περισσότερους από 130.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων το 2017.

Τονίζει δε, ότι στόχος είναι να προσηλωθούν τα παιδιά στην πρόοδό τους, απερίσπαστα από τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων επεκτάθηκε το 2017 το επιτυχημένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο -κείμενο στο οποίο αναφέρεται ότι, «κάθε μέρα στο σχολείο, όλα τα παιδιά τρώνε φαγητό. Ή μήπως όχι όλα; Τα σχολικά γεύματα στηρίζουν χιλιάδες οικογένειες. 130.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων τρώνε σωστά. Η παιδική παχυσαρκία υποχωρεί. Η μεσογειακή διατροφή μεγαλώνει γερούς οργανισμούς. Οι θέσεις εργασίας στον τομέα σίτισης αυξάνονται. Διεθνώς τα σχολικά γεύματα είναι πρότυπα διατροφής. Και είναι νόστιμα όπως η λέξη "αλληλεγγύη"».

Στο τέλος, ακούγεται η φωνή του πρωθυπουργού -όπως σε όλα τα ανάλογα βίντεο- να λέει: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».