Καμμένος σε Ζουράρι: Φρόντισε να τα μαζέψεις

Καμμένος σε Ζουράρι: Φρόντισε να τα μαζέψεις

«Επιτρέπεται πλήρως να μιλώ με αυτόν τον τρόπο επειδή είμαι Παιδείας»

Στις δηλώσεις που έκανε κατά του Ολυμπιακού και του Άρη αναφέρθηκε ο Κώστας Ζουράρις. Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ανέφερε:

«Είναι αριστοφανικό, βγαίνει από τη μεγάλη παράδοση του ελληνικού πολιτισμού. Ένα ανέκδοτο, ένα σατυρικό δεν καταφέρεται ποτέ εναντίον ουδενός» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζουράρις μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Επιτρέπεται πλήρως (να μιλώ με αυτόν τον τρόπο) επειδή είμαι Παιδείας. Αυτό είναι παιδεία. Δεν είναι προσβλητικό».

Για την παραίτηση του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας ο κ. Ζουράρις δήλωσε ότι «τον Ζουράρι δεν μπορείς να υποδείξεις παραίτηση. Εγώ έφευγα πάντοτε, έφυγα από το συνέδριο του ΚΚΕ Εσωτερικού το 1986, όταν είδα ότι υπάρχει απόκλιση ανάμεσά μας (…) Μου τηλεφώνησε ο Πάνος (Καμμένος) και μου λέει "φρόντισε να τα μαζέψεις κάπω"». Λέω πάρα πολύ απλό να τα μαζέψω. "Παραιτούμαι"».

Σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ και αντιπροέδρου της Βουλής, Δημήτρη Καμμένου, απάντησε μεταξύ άλλων: «Δεν με απασχολεί ο ακρόκρημνος Δημήτρης Καμμένος που δήλωσε ή εγώ ή ο Ζουράρις» και εξήγησε ότι ήδη από τον Ιανουάριο είχε έντονες προστριβές με την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.  Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα σε μία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στις 8 Ιανουαρίου, την οποία ακολούθησε υπουργικό συμβούλιο, κατά την οποία ήρθε σε αντιπαράθεση από τη θέση του ως υφυπουργού Παιδείας για ένα ταξίδι που έπρεπε να κάνει στην Αλβανία σχετικά με κάποιες διορθώσεις στα αλβανικά σχολικά βιβλία, για θέματα που σχετίζονται με χάρτες και τους Τσάμηδες.

Για το εάν θα πάψει να ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ είπε «ιδέα δεν έχω» ενώ ξεκαθάρισε πως σήμερα θα ψηφίσει «ναι» στο πολυνομοσχέδιο και ότι θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση.

Ο κ. Ζουράρις σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Μetropolis 95,5» είπε για τον Ολυμπιακό: «Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος και ειδικώς με μια τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…» είπε για τον Ολυμπιακό.

Υποτιμητικά μίλησε και για τον Άρη λέγοντας: «Ποιος τον γα[...] τον Άρη».