Ψηφίζει υπέρ σύνθετης ονομασίας στο Σκοπιανό το Κίνημα Αλλαγής

Ψηφίζει υπέρ σύνθετης ονομασίας στο Σκοπιανό το Κίνημα Αλλαγής

Κατά του «θορύβου» γύρω από το εθνικό θέμα

«Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται σταθερά στην εθνική γραμμή για την εξεύρεση λύσης σε σχέση με τη FYROM, με μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με γεωγραφικό προσδιορισμό», υποστήριξε η ανακοίνωση του φορέα αμέσως μετά τη χθεσινή σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με θέμα το Σκοπιανό. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τη Φώφη Γεννηματά συμμετείχαν οι Αν. Λοβέρδος, Χρ. Πρωτόπαπας, Μ. Οθωνας, Β. Κεγκέρογλου και ο Π. Χρηστίδης από το ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης από την Κίνηση Πολιτών και ακόμα οι Ν. Μπίστης, ο Γ. Μεϊμάρογλου από το Ποτάμι, η Π. Λάμψα από το ΚΙΔΗΣΟ και οι Δ. Χατζησωκράτης και Γ. Γεωργάτος από τη ΔΗΜΑΡ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η κοινή γραμμή περί σύνθετης ονομασίας είτε με, είτε χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό. Στην απόφαση επισημαίνεται ακόμα η πάγια θέση περί σαφούς τοποθέτησης του Κινήματος όταν «η κυβέρνηση θα φέρει τις τελικές προτάσεις της», με τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ μάλιστα να κάνουν λόγο για «στάση αρχών» που δεν ετεροπροσδιορίζεται.

Στην τελευταία φράση του κειμένου αναφέρεται πως «οποιαδήποτε περαιτέρω δημόσια συζήτηση σε αυτήν τη φάση, δεν συνιστά υπεύθυνη στάση». Η συγκεκριμένη πρόταση απευθύνεται τόσο στη Ν.Δ.,  όσο και στο εσωτερικό του Κινήματος, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπήρχε έντονη ενόχληση για δηλώσεις στελεχών που ξέφευγαν από την πάγια θέση του κόμματος - προς όλες τις κατευθύνσεις.