Κόντρα Τζανακόπουλου-Σπυράκη για τους οκτώ Τούρκους

Κόντρα Τζανακόπουλου-Σπυράκη για τους οκτώ Τούρκους

Για τυχοδιωκτική συμπεριφορά κατηγορεί την κυβέρνηση η εκπρόσωπος της ΝΔ - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη να ανταλλάσσουν εκ νέου πυρά.

«Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά», ανέφερε σε δήλωσή της η Μαρία Σπυράκη για την υπόθεση με τους Τούρκους αξιωματικούς.

Η ΝΔ επιμένει στο ερώτημα που είχε θέσει εδώ και μέρες, για το ποιος δηλαδή είναι ο λόγος που η κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα αναίρεσης της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου για τη χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των 8 τούρκων αξιωματικών.

Όπως επεσήμανε η κ. Σπυράκη:

«Η Κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.

Η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η Κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της.

Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση αυτή της κ. Σπυράκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε:

«Η κ. Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Η κ. Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Η κ. Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανταπάντησε με την εξής δήλωση:

«Ο κ. Τζανακόπουλος θα ήθελε προφανώς να γράφει και να εγκρίνει ο ίδιος τις ανακοινώσεις της Αντιπολίτευσης. Του συστήνουμε να κάνει λίγη ακόμη υπομονή…».