Καλεσμένος του Μπουτάρη για Πρωτοχρονιά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων

Καλεσμένος του Μπουτάρη για Πρωτοχρονιά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων

Δείπνο προς τιμήν του παρέθεσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να περάσει εδώ με την οικογένειά του την Πρωτοχρονιά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουταρης, παρέθεσε απόψε δείπνο στον κ. Ζάεφ σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης, παρουσία της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψούς Γούλα και του αντιδημάρχου Τουρισμού, Σπύρου Πέγκα.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ είναι ιδιωτική. Τον κ. Ζάεφ είχε καλέσει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουταρης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη γειτονική χώρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Προσερχόμενος στο εστιατόριο, σύμφωνα με το thestival.gr,  ο Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στα Σκόπια, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων είδαμε και τον πρωθυπουργό της FYROM, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη. Τότε τον κάλεσα στην πόλη για να περάσει εδώ την Πρωτοχρονιά, σε καθαρό προσωπικό επίπεδο». Ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι στη συζήτηση που θα έχει με τον κ. Ζάεφ δεν πρόκειται να θίξουν πολιτικά ζητήματα «ούτε και το θέμα του ονόματος».