Βενιζέλος: Γλείφουν εκεί που έφτυναν

Βενιζέλος: Γλείφουν εκεί που έφτυναν

«Έχει ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο με σκληρές περικοπές και υψηλά πλεονάσματα»

Υπέρ της υιοθέτησης μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης, κατα την προτροπή της Τραπέζης της Ελλάδος προς την κυβέρνηση μετά τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου, τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως «αν δεν έχεις μία προληπτική πιστωτική γραμμή μπορεί να δυσκολευτούν οι τράπεζες να δίνουν τα ομόλογά τους ως εγγύηση για να δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Όπως σημείωσε, τα κυβερνητικά στελέχη και το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλούν μεν αποτυχημένους τον ίδιο και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, όμως την ίδια στιγμή έχουν αλλάξει τελείως πολιτική κατεύθυνση σε σχέση με τα όσα υπόσχονταν αρχικά. Τόνισε, δε, πως ήδη έχει ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο με σκληρές περικοπές και υψηλά πλεονάσματα.

«O κ. Τσακαλώτος είπε σε εμένα, "μα γιατί είσαστε αποτυχημένος", και κύκλοι Μαξίμου λένε στον κ. Στουρνάρα, "γιατί είσαστε αποτυχημένος", και αυτοί είναι οι επιτυχημένοι. Επειδή είπαν ψέματα, επειδή έκαναν λαθρεμπόριο ελπίδων, είναι επιτυχημένοι, επειδή γλείφουν εκεί που έφτυναν» επισήμανε όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για την καλή πορεία των ελληνικών ομολόγων, ο κ. Βενζέλος υπογράμμισε πως μπορεί σήμερα να είναι χαμηλά, όμως, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν η Ελλάδα βγει κανονικά στις αγορές χρέους, αναζητώντας πραγματικά ποσά. Η ποσότητα των εμπορευσίμων ομολόγων είναι σήμερα πάρα πολύ μικρή, προσέθεσε.