Σημίτης: Δεν έγινε ποτέ καμία συνάντηση με τον κ. Χριστοφοράκο

Σημίτης: Δεν έγινε ποτέ καμία συνάντηση με τον κ. Χριστοφοράκο

Η απάντησή του πρώην πρωθυπουργού στους ισχυρισμούς της πρώην γραμματέας του

Αναληθείς και ψευδείς τους ισχυρισμούς της τέως γραμματέως του ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, ότι είχε συναντηθεί μαζί του, χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε γραπτή του δήλωση όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν έγινε ποτέ καμία συνάντηση με τον κ. Χριστοφοράκο, αναφέρει ο κ. Σημίτης και οι ισχυρισμοί της τέως γραμματέας του συνιστούν το αδίκημα της ψευδορκίας, ενώ δηλώνει πως επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Επίσης, τονίζει ότι ουδέποτε συνάντησε τον κ. Χριστοφοράκο.

Σύμφωνα με την κ. Τσακάλου ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας τουλάχιστον έξι φορές κατά το έτος 1997, οπότε και υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση κατά τη σύναψη της οποίας διακινήθηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά. Το 1998 οι συναντήσεις ήταν τουλάχιστον οκτώ. Στις επίμαχες ατζέντες δεν καταγράφεται το όνομα του Κώστα Σημίτη αλλά της γραμματέως του η οποία , σύμφωνα με τη μάρτυρα, ήταν το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού. Οι περισσότερες, μάλιστα, από τις συναντήσεις, είπε στο δικαστήριο η κ. Τσακάλου, ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Μιχ. Χριστοφοράκος έβλεπε και την γραμματέα του κ. Σημίτη.