Στο Εφετείο Αθηνών ο Σταύρος Κοντονής

Στο Εφετείο Αθηνών ο Σταύρος Κοντονής

«Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα»

Στο Εφετείο Αθηνών μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις προκληθείσες ζημιές από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο.

Νωρίτερα , με απόφαση του υπουργού ανεστάλη  η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου Αθηνών για σήμερα (22 Δεκεμβρίου 2017) εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από ισχυρή έκρηξη μηχανισμού.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε τα ποινικά δικαστήρια του Εφετείου Αθηνών που συνεδριάζουν μετά από διακοπή κατά τη σημερινή ημερομηνία θα συνεδριάσουν κανονικά στις 11 π.μ στις προκαθορισμένες αίθουσες προκειμένου να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διακοπής της συνεδρίασης.

Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την έκρηξη βόμβας έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Παράλληλα κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Εφετείο Αθηνών μετά την βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα. Αυτό σημαίνει πως δε θα διεξαχθούν οι δίκες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και φυσικά ούτε οι υπηρεσίες του.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης «με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου Αθηνών για σήμερα (22 Δεκεμβριου2017) εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκληθήκαν από ισχυρή έκρηξη μηχανισμού».