Στις 16 με 18 Μαρτίου 2018 το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Στις 16 με 18 Μαρτίου 2018 το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Στη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής που θα αναλάβει την προετοιμασία όλων των διαδικασιών προχωρά το κίνημα

Από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου του 2018 θα διεξαχθεί το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος.

«Θα είναι το Συνέδριο Αναγέννησης της παράταξης. Παράταξης με Δημοκρατική διαδικασία, Ενότητα και αποτελεσματικότητα. Ένα Συνέδριο ΑΝΟΙΚΤΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ», αναφέρεται στην απόφαση, όπου προστίθεται: «Το Συνέδριο μας θα διατυπώσει την ιδεολογική Διακήρυξη του νέου φορέα, την Προγραμματική μας Πρόταση σ’ όλους τους τομείς και θα διαμορφώσει τους κανόνες για μια σύγχρονη πολιτική δομή, με μια νέα αντίληψη στην σχέση μας με τους πολίτες, που θα διατυπωθούν στο Καταστατικό μας. Τέλος θα αναδείξει τα όργανα για την Δημοκρατική λειτουργία του νέου φορέα».

Εξάλλου, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής στη σημερινή συνεδρίαση αποφάσισαν τη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου από 29 μέλη και τον γραμματέα της Κ.Ο της ΔΗΣΥ και στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά Βασίλη Κεγκέρογλου σε ρόλο συντονιστή. Επίσης υπήρξε κατ΄ αρχήν συμφωνία για τη συγκρότηση του Σώματος του Συνεδρίου, οι μισοί σύνεδροι να εκλεγούν από τη βάση και οι υπόλοιποι να υποδειχθούν από τα κόμματα.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ανέλαβαν και τους τομείς ευθύνης τους. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε τον συντονισμό της Επιτροπής που θα διατυπώσει τις θέσεις για την Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο, ο Γιώργος Καμίνης το πρόγραμμα Ελλάδα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος το Καταστατικό, ο Νίκος Ανδρουλάκης τη διακήρυξη και ο Σταύρος Θεοδωράκης την επικοινωνία, τα σύμβολα και την επικοινωνία με νέα κοινά.

Ο Σπύρος Λυκούδης ορίστηκε υπεύθυνος για τον προσυνεδριακό διάλογο και ο Αντώνης Βγόντζας για την επιτροπή πιστοποίησης διαδικασιών.