Καμμένος: Δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων

Καμμένος: Δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων

Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη και δεν στρέφεται εναντίον κανενός, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Άμυνας

«Δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων», επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας.

Στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για την ολοκλήρωση του Έτους Εφέδρων και Εθνοφυλάκων, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, γύρω από το ζήτημα της Συνθήκης, αλλά και στην πρόσφατη εισβολή εθνικιστών στην Αγία Σοφία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε πράξεις ακραίου εθνικισμού και μεγαλοϊδεατισμού.

«Η απάντησή μας είναι μολών λαβέ, έτσι μας έχει διδάξει η ιστορία», είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους στρατιωτικούς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη και ότι δεν στρέφεται εναντίον κανενός.

Αναφερόμενος στο θεσμό των εθνοφυλάκων και εφέδρων, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «ανιδιοτελή προσφορά στην πατρίδα», τόνισε ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αμυντικής δομής της χώρας και πρόσθεσε ότι η άμυνα της πατρίδας αποτελεί υποχρέωση όλων.

«Έχουμε ξεπεράσει το 200% των στόχων που βάλαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σ’ ό,τι αφορά την οργάνωση και την εκπαίδευση στα τάγματα εθνοφυλακής, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης ο υπουργός συνομίλησε με εθνοφύλακες και εφέδρους στα Γάννινα, στη Μυτιλήνη, αλλά και στον Έβρο. Εξάλλου, στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν έφεδροι και εθνοφύλακες που διακρίθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επιδείξεις παρουσία εκατοντάδων εφέδρων και εθνοφυλάκων που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορες περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο εορτασμού του έτους Εφέδρων και Εθνοφυλάκων, που είχε οριστεί το 2017, πραγματοποιήθηκαν και άλλες εκδηλώσεις - δράσεις, από από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Εθνοφυλακής του ΓΕΣ, με σκοπό την προβολή των δύο θεσμών, την αναγνώριση της συνεισφοράς τους στις ένοπλες δυνάμεις και στη χώρα γενικότερα, ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε η ευκαιρία υποβολής νέων προτάσεων και καινοτόμων ιδεών για την αναβάθμιση του ρόλου και της εκπαίδευσης της εφεδρείας - εθνοφυλακής.