Δημοσκόπηση: Σταθερή η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει το Κίνημα Αλλαγής

Δημοσκόπηση: Σταθερή η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει το Κίνημα Αλλαγής

Πώς αποτιμούν οι πολίτες την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα

Σταθερό προβάδισμα 12 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 30% (από 30,5% σε αντίστοιχη έρευνα ένα μήνα νωρίτερα), έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ (από 18,5%), και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής (9,5%), η Χρυσή Αυγή (7,5%) και το ΚΚΕ (6,5). Κανένα άλλο κόμμα δεν πιάνει το όριο του 3%, με την Ένωση Κεντρώων να συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%, και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό άνω του 60%, ενώ μόλις το 15,5% βλέπει ως νικητή των επόμενων εκλογών τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη Θράκη, σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 46,5%, εκτιμούν ότι από την επίσκεψη ωφελήθηκε κυρίως η Τουρκία, με το 12% να πιστεύουν πως ωφελήθηκε η Ελλάδα.

Για τους πλειστηριασμούς, το 74,5% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση προστατεύει τη «λαϊκή κατοικία». Μάλιστα, το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν την ίδια άποψη ξεπερνά το 60%.

Για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, το 60,5% των ερωτηθέντων «βλέπουν» υποψίες για σκάνδαλο, έναντι 18,5% που κρίνουν ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο.