Κικίλιας: Να καταργήσουμε την επετηρίδα στη ΝΔ, τόπο στους νέους

Κικίλιας: Να καταργήσουμε την επετηρίδα στη ΝΔ, τόπο στους νέους

Έκανε λόγο για μια γενιά των 360 € που βρίσκεται στο περιθώριο της κοινωνίας

Έμφαση στη νέα γενιά έδωσε στην ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως "στους τίτλους τέλους της Μεταπολίτευσης και στην απαρχή μιας νέας εποχής για την κοινωνία, τη Χώρα και φυσικά τη ΝΔ, το λόγο έχουν κυρίως οι γενιές που έρχονται".

Κάνοντας λόγο για μια γενιά των 360 € που βρίσκεται στο περιθώριο της κοινωνίας, παραδομένη, όπως τόνισε, στη μιζέρια της Ελλάδας των Συριζοφρουρών, του κ. Τσίπρα και της παρέας του, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως στην Ελλάδα που κατέρρευσαν όλα στα 9 χρόνια της κρίσης, η ΝΔ δε μπορεί να έχει επετηρίδα.

"Αν θέλει να έχει τη νέα γενιά στο πλευρό της, πρέπει να καταργήσει την επετηρίδα έναντι της μεγαλύτερης απαίτησης του ελληνικού λαού στα 43 χρόνια ζωής της Παράταξής μας: αυτή της αξιοκρατίας" είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η ΝΔ θέλει κοντά της τους νέους ανθρώπους.

"Αν πραγματικά νοιαζόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τότε καπρίτσια, στεγανά και καμαρίλα δεν χωρούν στη ΝΔ. Ούτε λαϊκισμοί, ούτε κακοπαιγμένες παραστάσεις, από κανέναν! Αν θέλουμε τους νέους και φιλοδοξούμε οι νέοι να θέλουν εμάς, επιβάλλεται πρώτα μία συγγνώμη γιατί η γενιά τους είναι η πρώτη γενιά Ελλήνων μετά από πολλές, η οποία ζει χειρότερα από την προηγούμενη" είπε επισημαίνοντας πως αυτή η κατάσταση αλλάζει. Παρουσίασε μάλιστα τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση με Πανεπιστήμια, κρατικά και ιδιωτικά, άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, με τμήματα/ειδικότητες αιχμής και πτυχία που θα αντιστοιχούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό (80%) σε θέσεις εργασίας, με φορολογικά κίνητρα για όποιον επιχειρηματία προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους, με φορολογική αμνήστευση για όποιον νέο άνθρωπο ξεκινά τη δίκη του επιχείρηση, με υποχρεωτικό επαγγελματικό προσανατολισμό στα σχολεία της χώρας και με διαδραστικότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις και με μια πανστρατιά των μεγάλων επιχειρηματιών, ώστε να προσλαμβάνουν νέους σε σταθερά ανοδικό ρυθμό για την επόμενη δεκαετία.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση των δαπανών καθώς και ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, με σκοπό την αύξηση του ΑΕΠ που θα μεταφράζεται σε δουλειές.

"Αν θέλετε οι νέες Ελληνίδες και οι νέοι Έλληνες να αγκαλιάσουν τη Ν.Δ., τότε ξεχάστε τα πολιτικά γραφεία ως στείρο σωλήνα ρουσφετιού δια του διορισμού και της ομηρίας της οικογένειάς τους. Ελάτε να φτιάξουμε ένα κράτος μικρό, αξιόπιστο και ικανό, που να διασφαλίζει δουλειές για όλους, μέσα από το ταλέντο, το δαιμόνιο, την ικανότητα και τη διορατικότητα των Ελλήνων. Δώστε τους το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, να ζουν μόνοι και όχι με τους γονείς τους μέχρι τα 40, να μπορούν να έχουν μια δουλειά, να έχουν ζωή, να ερωτεύονται, να κάνουν όνειρα, να ταξιδεύουν, να είναι περήφανοι" τόνισε προσθέτοντας πως οι νέοι της ΝΔ θα πρέπει να είναι όλοι οι νέοι και νέες στην Πατρίδα μας, είτε ανήκουν ιδεολογικά εδώ, είτε όχι.

"Ας εξαλείψουμε τις συμπεριφορές που τους κρατούν μακριά μας, ας τολμήσουμε μαζί τους, ας κάνουμε τα όνειρα τους όνειρα μας .

Τώρα όσο πότε είναι η στιγμή της αλήθειας, τώρα επιβάλλεται το εγώ των λίγων και ευνοημένων να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, έναντι του δημοσίου καλού και των πολλών" κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κικίλιας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...