Οικονομική παρέμβαση 1,5 εκατ. ευρώ στο Θριάσιο προανήγγειλε ο Ξανθός

Οικονομική παρέμβαση 1,5 εκατ. ευρώ στο Θριάσιο προανήγγειλε ο Ξανθός

Σχεδιάζονται παρεμβάσεις αναβάθμισης του εξοπλισμού και των υποδομών των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας της περιοχής

Στις πολιτικές παρεμβάσεις που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε εκτενώς ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής.

Μιλώντας στην ενότητα «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία», ο κ. Ξανθός απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του υπουργείου για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ευρύτερη περιοχή, λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πλημμύρων.

Όπως είπε, για το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο, η παρέμβαση που έχει δρομολογηθεί είναι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Υπογράμμισε δε ότι σχεδιάζονται παρεμβάσεις αναβάθμισης του εξοπλισμού και των υποδομών των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας της περιοχής, του Κέντρου Υγείας της Ελευσίνας, των Μεγαρέων και των περιφερειακών ιατρείων, παρέμβαση ύψους άνω των 200.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχει και ένα αίτημα ενεργειακής αναβάθμισης των νοσοκομείων της περιοχής και του Θριάσιου, το οποίο στηρίζουμε. Επιπλέον, «προωθούμε παρεμβάσεις στήριξης με ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικά, για τη Μάνδρα και λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρέθηκε η περιοχή, αποφασίσαμε αναβαθμισμένη παρουσία στο περιφερειακό ιατρείο της Μάνδρας, το οποίο γίνεται διθέσιο. Ακόμη, γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης μικρότερων τοπικών περιφερειακών ιατρείων» είπε ο κ. Ξανθός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «αυτή η κυβέρνηση στο ίδιο μνημονιακό πλαίσιο, με τις ίδιες δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα, υλοποιεί, με προβλήματα, καθυστερήσεις και δυσκολίες, ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο που υποστηρίζει την καθολικότητα στην πρόσβαση, την προτεραιότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας, ηθικοποίηση στον τομέα της υγείας και κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, των προμηθειών, της διοίκησης του συστήματος».