Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ρολόι χτυπά αντίστροφα για τη χειρότερη των κυβερνήσεων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ρολόι χτυπά αντίστροφα για τη χειρότερη των κυβερνήσεων

Έκανε λόγο για «μια φαύλη τριετία του διχασμού, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού»

«Η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία».

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι από τη μοίρα μας να ζούμε στην ανέχεια, αξίζουμε καλύτερα και θα διεκδικήσουμε αυτό το καλύτερο μέλλον με μπροστάρη τη Ν.Δ.», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι «ο αγώνας μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος», προσθέτοντας ωστόσο: «Ας το καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι αντέχουμε και τη χειρότερη λάσπη, τη συκοφαντία, τη χυδαιότητα της κυβέρνησής του».

«Από την Κυριακή το βράδυ το ρολόι για τις εκλογές χτυπάει αντίστροφα, για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μια φαύλη τριετία του διχασμού, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού», μίλησε για μια κοινωνία αποκαμωμένη και συχνά οργισμένη, για να συμπληρώσει ότι η ζημιά που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι μόνο οικονομική, αφού «η ανικανότητα της κυβέρνησης και τα ψέματα διχάζουν του Έλληνες». «Εμείς», συνέχισε, «έχουμε σκοπό να ενώσουμε τον τόπο, να αποκρούσουμε τους ψεύτικους διχασμούς».

Όπως είπε, σκοπός του συνεδρίου είναι «να αναδείξουμε τις πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα για την έξοδο από την κρίση, να δείξουμε στις Έλληνιδες και τους Έλληνες ότι ναι υπάρχει κι άλλος δρόμος, να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τη φαυλότητα, τα ψέματα των σημερινών κυβερνώντων, να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Στην αρχή της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στην παρουσία των Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο συνέδριο, λέγοντας πως «δίνουν μήνυμα νίκης όλοι μαζί, μήνυμα ενότητας, μαχητικότητας ,προσήλωσης και πίστης.

Ειδικά για τον κ. Μεϊμαράκη είπε ότι είναι ένας πραγματικός αγωνιστής της παράταξης, ο οποίος απέδειξε πως είναι πάντα μαχητής στα δύσκολα και πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

Δηλώσεις Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά

«Η παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο, για αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και αυτό είναι στο χέρι όλων μας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προσερχόμενος στο 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Είμαστε σήμερα εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται» δήλωσε επίσης προσερχόμενος στο 11ο συνέδριο της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.