Στο Ερεβάν αποστολή του ΥΠΕΞ για τριμερή με Αρμενία και Κύπρο

Στο Ερεβάν αποστολή του ΥΠΕΞ για τριμερή με Αρμενία και Κύπρο

Διμερές μνημόνιο συναντίληψης για συνεργασία σε θέματα Διασποράς

Στο Ερεβάν βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, όπου συμμετείχε στη 2η τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Αρμενίας-Κύπρου για θέματα διασποράς. Ο κ. Κουίκ, ο επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου για Ανθρωπιστικά Θέματα και θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου και η Αρμένια υπουργός της Διασποράς Χράνους Χάκοβιαν κατά την τριμερή συνάντηση τόνισαν τη σημασία προώθησης της συνεργασίας των τριών χωρών στα θέματα αρμοδιότητάς τους.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Φωτίου χαρακτήρισε την τριμερή διάσκεψη πολύ παραγωγική και γόνιμη και τόνισε πως «μαζί, προωθούμε τα συμφέροντά μας στα κέντρα λήψης απόφασης».

Σήμερα ο κ. Κουίκ θα υπογράψει με την Αρμένια ομόλογό του διμερές μνημόνιο συναντίληψης για συνεργασία σε θέματα Διασποράς και θα έχει σειρά συναντήσεων με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γκαρέν Ναζαριάν, τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Άρα Μπαμπλόγιαν και θα γίνει δεκτός από τον επικεφαλής της Αρμενικής Εκκλησίας, Καθολικό των Αρμενίων κ. Καρέκιν Β'.

H παραμονή του υφυπουργού Εξωτερικών στην Αρμενία θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Μνημείο Γενοκτονίας, όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων.