Κοτζιάς: Ο Ερντογάν ομολόγησε ότι έκανε λάθος που μίλησε στον ΣΚΑΪ

Κοτζιάς: Ο Ερντογάν ομολόγησε ότι έκανε λάθος που μίλησε στον ΣΚΑΪ

Πώς η συνέντευξη του Τούρκου προέδρου τελικά δε δόθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά στο κανάλι του Φαλήρου

Στο παρασκήνιο της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενημερώνοντας σχετικά την επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπεραμυνόμενος των χειρισμών της κυβέρνησης γύρω από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι περήφανη που συνολικά έχει αναβαθμίσει τη χώρα», και σημείωσε: «Συμφωνήσαμε μαζί του να μην κάνει μεγάλη συγκέντρωση και με σημαίες. Δεν την έκανε. Συμφωνήσαμε μαζί του να μην κάνει ομιλίες. Πήρε το μεγάφωνο στο σχολείο και έκανε έναν χαιρετισμό. Το 2004 ο Ερντογάν έκανε τέσσερις ομιλίες που δεν είχαν συμφωνηθεί στη Θράκη. Σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση τον έβαλε να εφαρμόσει το πρόγραμμα στη Θράκη, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πριν από μερικά χρόνια που η Θράκη έγινε φύλλο και φτερό».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στη συνέντευξη του Ταγίπ Ερντογάν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η οποία μεταδόθηκε το βράδυ πριν την άφιξη του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα.

«Το μόνο πράγμα που άλλαξε ουσιαστικά από το πρόγραμμα στην επίσκεψη ήταν ότι ο Ερντογάν είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τελικά έδωσε στο ΣΚΑΪ. Πώς προέκυψε όμως η συνέντευξη εκεί ενώ ο ίδιος είχε συμφωνήσει για το ΑΠΕ; Όπως ο ίδιος ομολόγησε στη Θράκη στους δημοσιογράφους του και γράφτηκε στις τουρκικές εφημερίδες, λέγοντας "φαίνεται έκανα λάθος. Με μετέπεισε ο διευθυντής ενημέρωσής μου". Και πώς τον μετέπεισε ο διευθυντής ενημέρωσής του; Είναι ένας Τούρκος παραγωγός που συνεργάζεται σε πολλές παραγωγές, όπως το Survivor», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, «φωτογραφίζοντας», χωρίς να τον κατονομάσει, τον Ατζούν Ιλιτζαλί, παραγωγό του ριάλιτι του ΣΚΑΪ Survivor.